Paulus de Groot gastprogrammeur film

Paulus de Groot gastprogrammeur film

Op 22 februari vertoont PodiumVreewijk de film ‘Brokeback mountain’ van regisseur Ang Lee.

 

Paulus tijdens de opening ‘Paulus gaat Solo’ bij het schilderij ‘De smalle weg’

Deze film is gekozen door gastprogrammeur bij PodiumVreewijk | film deze maand: Paulus de Groot.

Paulus is ‘Outsider-Art ‘ kunstenaar, woont en werkt in Rotterdam en werd 14 februari j.l. (Valentijnsdag) 40 jaar.

In het voorprogramma laat hij de korte film ‘Paulus Solo’ zien, dat een mooi en integer visueel inzicht in zijn schilderen, de expositie(s) van zijn schilderijen en zijn wereld van leven en werken. Zijn schilderijen werden o,a, geëxposeerd in de Verenigde Staten en Japan…
Paulus is een bekende persoonlijkheid in Vreewijk en vér daarbuiten en ontvangt u graag op ‘zijn’ filmavond, die hij dan ook zelf bij u zal introduceren.

Paulus de Groot geboren in 1977 met het syndroom van Down wilde net als zijn vader kunstenaar worden. Paulus groeide op in dit kunstenaars milieu van de jaren zeventig. Zijn vader Karel de Groot schilderde eigenzinnig en onverschrokken vanuit een academische achtergrond zijn thema’s. Altijd in een figuratieve stijl, meestal nat-in- nat in de aquareltechniek. Als Karel aan het einde van zijn leven, hij was ongeneeslijk ziek, werkend aan het water van de Vlaardingervaart terug kijkt op zijn werk en leven vertelt hij dat hij de mooiste momenten beleefde in de natuur. Zoals dat moment als een ooievaar zich op de turbulentie laat voort zweven. Zijn uitgestrekte “vingers” betasten het luchtruim beschrijft hij poëtisch. Zijn zoon begint na zijn dood met een carrière als kunstenaar bij Atelier Herenplaats.

Zie verder voor de biografie over Paulus de Groot: www.herenplaats.nl/biografieen/paulus-de-groot-1977/

En er staat werk van Paulus op de website van de Artotheek Karel de Groot: artotheekkareldegroot.nl/schilderijen-paulus-de-groot

 

Save

Save

Save