Voorfilm MEI 2015

Voorfilm MEI 2015

Geen consessies

Het is nu dan toch echt een feit: de herstructurering van het Rotterdamse Vreewijk is begonnen. Corporatie Havensteder is deze maand gestart met ingrijpende renovatiewerkzaamheden in de twee eerste straten, Reigerpad en Weimansweg.

geen concessies het portaalMet Havensteder en enkele actieve bewoners blikken we terug op het proces waarin zij samen tot een renovatieplan kwamen. Een plan dat uiteindelijk ook kon rekenen op steun van meer dan 70% van de overige straatbewoners.
Hoe is de samenwerking tussen corporatie en bewoners in de zogeheten planteams bevallen? Waarom heeft het proces zo lang geduurd? Is “samenwerken” hetzelfde als “je zin krijgen”? Hoe ga je als corporatie om met mondige en kritische bewoners? Hoe transparant kun je zijn?

Veel inhoud, openheid en couleur locale vanuit Neerlands grootste tuindorp.

De nieuwste film van Het Portaal: Perry Boomsluiter en Han Hoezen.
Voor alle films kijk op: Het Portaal