Marokko-project als voorprogramma

Marokko-project als voorprogramma

Bij de Maartfilm op 25 maart is het voorprogramma een fotoreportage over een bijzonder project passend bij de film die avond: Rabat.

Het weeshuis in Rabat, een plek om nooit te vergeten…

In juni 2000 werden Ferdinand Sikken en Joyce Turek van Esté Beeld.Taal, gevestigd in Tuindorp Vreewijk, uitgenodigd door een organisatie die de banden tussen Marokko en Nederland versterkt middels culturele projecten, om een wandschildering te maken met de meisjes van een weeshuis in de Medina van  Rabat, de hoofdstad van Marokko.

Marokko-project Esté beeld.taalAls voorprogramma van de film ‘Rabat’ wordt een fotoreportage vertoond, voorzien van commentaar door Joyce en Ferdinand over dit project.

Hoe zag het weeshuis eruit, wie woonden er, hoe werden ze ontvangen en vooral hoe pakten ze het uitvoeren van dit project aan. Het hele proces is vastgelegd op foto’s en het eindresultaat tenslotte ook.

U krijgt een kijkje in de manier van werken en leven in het prachtige land Marokko, waarover de hoofdfilm gaat. Een land waar veel mensen eigenlijk heel weinig over weten.

Marokko-project Esté beeld.taal Marokko-project Esté beeld.taal Marokko-project Esté beeld.taal