Filmtheater ideeën

Filmtheater ideeën

Het filmtheater van Vreewijk in Het Witte Paard

Iedere laatste woensdagavond van de maand (met uitzondering van de maanden december en juli), vindt er een filmavond plaats in het FILMTHEATER IN ‘Het Witte Paard’, Groenezoom 245 in Rotterdam.

[metaslider id=501] De formule van het filmtheater is dat er twee films op een avond worden vertoond. De hoofdfilm is een speelfilm vanuit het thema ‘Community’. De korte film heeft veelal een documentair karakter en sluit vanuit een heel ander perspectief hierop aan. De films kunnen en zullen op verrassende wijze met elkaar verbonden worden door een ‘amuse’: een smaakmaker in de vorm van een filmgerelateerde maaltijd, spreker of muzikant.

‘Community films’ is de categorie films waaruit wij ons aanbod veelal zullen selecteren: films voor de bewoners van Vreewijk als gemeenschap.

Ideeën voor het filmtheater

Vooral bewoners uit Vreewijk, maar ook geïnteresseerden van buiten de wijk, mogen ideeën voor thema’s en films, die voor Vreewijk en omgeving van belang zijn, voor vertoning voordragen. De programmering voor het komende filmtheaterjaar 2015 zal mede hierop worden afgestemd. Het is onze intentie om diverse bewonersgroepen binnen Vreewijk: jongeren en ouderen, hierbij te betrekken.

We nodigen u van harte uit ons ideeën voor de komende filmwoensdagavonden te leveren. Commentaar leveren mag natuurlijk ook, evenals vragen stellen.

Het filmtheater Vreewijk is een initiatief van Vreewijk Cultuur, Cultuurscouts (cultuurscout Feijenoord) en de Filmkrant.

Het filmtheaterteam bestaat uit:

Ferdinand Sikken, Roelof Kok, Gerlinda Heywegen,
Charlotte Maas, Han Hoezen